Austria se va împrumuta în acest an cu 60 de miliarde de euro, un nivel record

Austria se va împrumuta în acest an cu 60 de miliarde de euro, un nivel record
scris 6 iun 2020

Austria aproape a dublat în 2020 emisiunile de titluri de datorie publică la o valoare record, după ce pachetul de sprijin al economiei pentru atenuarea efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) a majorat nevoile sale de finanțare cu peste 20 de miliarde de euro, transmite Reuters.

Coaliția guvernamentală din Austria a anunțat în martie un pachet de sprijin în valoare de 38 de miliarde de euro, destinat să țină companiile și economia pe linia de plutire, precum și să limiteze creșterea ratei șomajului, scrie Agerpres.

Grecia vrea să negocieze noi ținte fiscale cu creditorii din zona euro, criza coronavirusului împingând ponderea datoriei publice în PIB la aproape 200% CITEȘTE ȘI Grecia vrea să negocieze noi ținte fiscale cu creditorii din zona euro, criza coronavirusului împingând ponderea datoriei publice în PIB la aproape 200%

Vineri, Agenția Federală de Finanțare din Austria (OBFA) și-a actualizat estimările privind necesarul de finanțare în 2020 și a anunțat planuri de contractare a datoriei publice de aproximativ 60 de miliarde de euro, aproape dublu față de suma de 31 - 34 de miliarde de euro anunțată inițial în decembrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
austria
imprumuturi