Autoritățile sanitare din Lituania, vizate de un atac cibernetic

Autoritățile sanitare din Lituania, vizate de un atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2020

Autoritățile sanitare și alte instituții publice din Lituania au fost țintele unui atac cibernetic, a informat miercuri Centrul pentru securitate cibernetică al Ministerului Apărării din această țară, citat de DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agențiile guvernamentale au primit e-mailuri cu atașamente virusate, care la deschidere răspândeau virusul Emotet în rețeaua internă de calculatoare, scrie Agerpres.

Precizări ANRE în legătură cu liberalizarea pieței de energie electrică de la 1 ianuarie 2021: Clienții casnici au dreptul să își schimbe furnizorul de energie electrică pe tot parcursul anului 2021 CITEȘTE ȘI Precizări ANRE în legătură cu liberalizarea pieței de energie electrică de la 1 ianuarie 2021: Clienții casnici au dreptul să își schimbe furnizorul de energie electrică pe tot parcursul anului 2021

De acolo, virusul putea trimite automat e-mailuri false și executa alte activități malițioase, a precizat Centrul pentru securitate cibernetică într-o declarație.

Utilizarea serverului de e-mail al autorităților sanitare a fost temporar restricționată pentru a limita răspândirea virusului după descoperirea sa marți.

Lituania a fost în mod repetat victima atacurilor cibernetice. În decembrie, un număr mare de site-uri aparținând sectorului public au fost vizate de astfel de atacuri, care au dus la răspândirea de informații false. 

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
lituania