BERD a devenit proprietarul Portului Liber Internațional Giurgiulești din Republica Moldova

BERD a devenit proprietarul Portului Liber Internațional Giurgiulești din Republica Moldova
scris 19 mai 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a achiziționat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics (Danube Logistics Group) și a devenit unicul beneficiar efectiv al Danube Logistics SRL, operatorul Portului internațional liber Giurgiulești din Repubica Moldova.

Prin această achiziție, BERD își propune să promoveze continuarea funcționării și dezvoltării cu succes a Portului internațional liber Giurgiulești. De asemenea, va încerca să atragă investitori internaționali pentru a sprijini și dezvolta în continuare portul.

Niciun dosar aprobat în programul Rabla. Ministru - \ CITEȘTE ȘI Niciun dosar aprobat în programul Rabla. Ministru - "Sistemul este unul birocratic, așa l-am găsit.". Și nici nu l-a schimbat

BERD a sprijinit construcția și exploatarea Portului internațional liber Giurgiulești din 1995 și, în 2013, a înlocuit Credit Suisse ca beneficiar economic primar al funcționării portului în urma refinanțării datoriilor restante ale Danube Logistics către Credit Suisse.

 BERD este deținută de 69 de țări, inclusiv Republica Moldova, Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții.

Cu investiții totale de 1,4 miliarde de euro, BERD este cel mai mare investitor străin din Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
giurgiulești