VIDEO Ford Motor a prezentat noul model pickup electric F-150 Lightning, în timpul unei vizite a președintelui Biden la fabrica sa din Michigan

VIDEO Ford Motor a prezentat noul model pickup electric F-150 Lightning, în timpul unei vizite a președintelui Biden la fabrica sa din Michigan
scris 19 mai 2021

Ford Motor a prezentat noul său model pickup electric F-150 Lightning, înainte de data programată, în timpul unei vizite a președintelui Biden la fabrica sa din Michigan care produce vehiculul, relatează CNBC.

Vehiculul mult așteptat seamănă cu actualul F-150 al producătorului auto, dar are un design exterior unic, cum ar fi o grilă închisă și o bară de lumină în partea din față a vehiculului care conectează farurile sale. Așezat lângă un Ford F-150 2021 tradițional, părea să fie cam la fel, scrie News.ro.

Lamborghini va cheltui 1,5 miliarde de euro pentru electrificarea supercarurilor sale CITEȘTE ȘI Lamborghini va cheltui 1,5 miliarde de euro pentru electrificarea supercarurilor sale

Ford a refuzat să ofere detalii suplimentare despre vehicul înainte de prezentarea publică oficială, care va avea loc miercuri.

Compania a dezvăluit în mod neașteptat pick-up-ul pentru vizita lui Biden la fabrica Ford Rouge Electric Vehicle Center din Dearborn, unde vehiculul va intra în fabricație în această primăvară. Directorii Ford au declarat că F-150 Lightning va fi un adevărat pick-up, conceput pentru activități comerciale, spre deosebire de pickup-urile de life-style preconizate, cum ar fi GMC Hummer EV sau Tesla Cybertruck.

Se preconizează că F-150 Lightning va fi pus în vânzare până la jumătatea anului viitor.

DOCUMENT Dacia, cădere puternică în pandemie CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dacia, cădere puternică în pandemie

”Este cel mai bun din Ford”, a declarat săptămâna trecută Jim Farley, CEO-ul Ford, în cadrul adunării anuale a acționarilor companiei.

Farley a spus că F-150 Lightning va fi capabil ”să vă alimenteze casa în timpul unei întreruperi a curentului electric, este chiar mai rapid decât camioneta F-150 Lightning originală și va îmbunătățit constant prin actualizări”.

Când a anunțat numele vehiculului, Farley a comparat semnificația evenimentului cu Ford Model T și Ford Mustang.

Biden a vizitat uzina pentru a-și promova agenda pentru vehicule electrice fabricate în SUA și pachetul de infrastructură de 2.000 de miliarde de dolari, care include 174 miliarde de dolari pentru a stimula dezvoltarea și adoptarea vehiculelor electrice.

Vehiculele pickup sunt privite ca o modalitate importantă de a spori adoptarea de către consumatori a vehiculelor electrice, deoarece acestea sunt cele mai bine vândute vehicule din țară. De asemenea, acestea sunt extrem de importante pentru flote și clienții comerciali, așteptați să fie printre cei mai mari cumpărători de vehicule electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
f-150 lightning