Boris Johnson îndeamnă aliații Ucrainei să o susțină ferm și multă vreme

Boris Johnson îndeamnă aliații Ucrainei să o susțină ferm și multă vreme
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2022

Aliații Ucrainei trebuie să sprijine Kievul ferm și pentru o lungă perioadă de timp dacă nu vor să vadă "agresiunea" triumfând în Europa cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial, a estimat premierul britanic, Boris Johnson, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țările care sprijină Ucraina în fața invaziei ruse trebuie să-și păstreze calmul și să se asigure că Kievul are "rezistența strategică pentru a supraviețui și, în cele din urmă, a învinge", a scris el într-un articol de opinie publicat de Sunday Times, arată Agerpres.

Boris Johnson a efectuat vineri o vizită surpriză în capitala Ucrainei, la o zi după zi după aceea a liderilor francez, german, italian și român care acolo și-au oferit sprijinul pentru candidatura Kievului la Uniunea Europeană.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

La Kiev, premierul britanic i-a oferit președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, intensificarea ajutorului militar britanic pentru a-i ajuta trupele să lupte împotriva forțele ruse.

"Timpul este un factor crucial astăzi", a subliniat Boris Johnson într-un lung articol de opinie lung postat pe site-ul jurnalului sâmbătă seara.

"Totul va depinde de modul în care Ucraina își poate întări capacitatea de a-și apăra teritoriul mai repede decât își poate reînnoi Rusia capacitatea de atac. Sarcina noastră este să oferim timp părții ucrainene", a spus el.

Pentru aceasta, el a prezentat un plan în patru puncte de "continuă finanțare și asistență tehnică" acordate Kievului, care, în opinia sa, ar trebui menținut "în anii următori" și posibil extins.

Boris Johnson a avertizat deja că conflictul ar putea dura până la sfârșitul anului viitor, în timp ce oficialii ucraineni continuă să solicite NATO mai mult sprijin militar și logistic.

După ce au eșuat în cucerirea Kievului pe fondul invaziei lansate la 24 februarie, trupele ruse își concentrează ofensiva în sud și est.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori

În timp ce Occidentul a adoptat o serie de sancțiuni economice fără precedent împotriva companiilor și personalităților ruse apropiate Kremlinului, multe țări se tem că o persistență a conflictului va exacerba dificultățile economice globale, în special inflația și penuria.

În pofida unui nivel al inflației nemaiîntâlnit de 40 de ani și creșterii prețurilor la carburanți în Regatul Unit, Boris Johnson a subliniat că preocupările economice nu ar trebui să ducă la o soluționare grăbită a conflictului.

A permite președintelui rus Vladimir Putin să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina nu ar contribui la o lume mai pașnică, potrivit acestuia.

Dimpotrivă, "o astfel de mascaradă ar fi cea mai mare victorie a agresiunii în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial", a mai scris premierul britanic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina