Bosnia-Herțegovina îi taxează pe cei care emigrează

Bosnia-Herțegovina îi taxează pe cei care emigrează
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2019

Bosnia-Herțegovina, țară a cărei populație a scăzut cu un sfert în ultimele trei decenii, profită de exodul cetățenilor săi pentru a consolida veniturile la buget, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă și alte țări, inclusiv SUA, au o taxă pentru cei care renunță la cetățenie, ponderea populației Bosniei-Herțegovinei care renunță la cetățenia acestui stat din Balcani este mult mai mare. Începând din 2000 și până în prezent, peste 82.000 de persoane au renunțat la cetățenia bosniacă, scrie Agerpres.

Număr record de turiști străini în Bulgaria în 2018. România, pe primul loc în topul vizitatorilor CITEȘTE ȘI Număr record de turiști străini în Bulgaria în 2018. România, pe primul loc în topul vizitatorilor

Guvernul de la Sarajevo primește până la 800 de marka (462 de dolari) de la aceia care renunță la cetățenie. În condițiile în care a încheiat doar trei acorduri bilaterale cu alte state pentru dublă cetățenie, Bosnia-Herțegovina obține între 1,2 și 1,5 milioane marka pe an de pe urma acestei taxe, arată datele Ministerului pentru Afaceri Civile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosnia-hertegovina
emigratie