Bulgaria ar putea solicita o exceptare de la orice sancțiuni ale UE privind importurile de gaze și petrol din Rusia

Bulgaria ar putea solicita o exceptare de la orice sancțiuni ale UE privind importurile de gaze și petrol din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Prim-ministrul Kiril Petkov a declarat că Bulgaria susține sancțiunile împotriva Rusiei ca mijloc de a opri invazia în Ucraina, dar va dori probabil o exceptare de la interzicerea importurilor de gaze naturale și petrol, dacă o astfel de propunere este înaintată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG și Tinmar Energy

DETALII AICI

Bulgaria este aproape complet dependentă de aprovizionarea cu gaze furnizată de Gazprom, iar singura sa rafinărie de petrol, deținută de compania rusă LUKOIL, furnizează peste 60% din combustibilul folosit în țară, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Bulgaria ar susține toate tipurile de măsuri pentru că suntem cu adevărat împotriva războiului, dar pentru acestea două (petrol și gaze), poate că am cere o exceptare... Nu avem alternative chiar acum, suntem prea dependenți", a spus premierul Petkov.

"Susținem pe deplin poporul ucrainean, am susținut primul pachet de sancțiuni, suntem chiar deschiși și pentru alte sancțiuni; doar aceste două sancțiuni, ar fi foarte greu pentru noi să le adoptăm ca economie și ca țară", a spus el.

Guvernul său va începe, de asemenea, să cumpere 1,5 milioane de tone de grâu pentru a-și consolida aprovizionarea cu alimente până la recolta de anul viitor și pentru a evita riscurile care ar putea apărea ca urmare a oricărui posibil accident la centralele nucleare din Ucraina.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Bulgaria, care a produs peste șapte milioane de tone de grâu anul trecut, nu intenționează să interzică exporturile de grâu, a spus Petkov, adăugând că statul își va consolida, de asemenea, rezervele de porumb și semințe de floarea soarelui.

Premierul Kiril Petkov a mai declarat că Bulgaria își menține pentru moment ținta de aderare la zona euro în ianuarie 2024. El a spus că inflația în Bulgaria ar urma să fie similară cu cea a țărilor din zona euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gaze
import