Bulgaria i-a retras cetățenia unui milionar rus condamnat în SUA pentru fraudă

Bulgaria i-a retras cetățenia unui milionar rus condamnat în SUA pentru fraudă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2019

Sofia i-a retras cetățenia bulgară milionarului rus în domeniul telecomunicațiilor, Serghei Adoniev, din cauza unei condamnări vechi de 20 de ani în Statele Unite pentru fraudă, a informat miercuri Ministerul Justiției din Bulgaria, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dornică să se alăture zonei Schengen, Bulgaria a declarat marți că intenționează să nu le mai permită străinilor bogați să cumpere cetățenia în schimbul unor investiții, afirmând că schema nu a reușit să aducă beneficii economice semnificative statului membru UE, scrie Agerpres.

Putin anunță că orice acord prin care s-ar încheia disputa teritorială cu Japonia ar avea nevoie de susținerea publicului CITEȘTE ȘI Putin anunță că orice acord prin care s-ar încheia disputa teritorială cu Japonia ar avea nevoie de susținerea publicului

În Bulgaria, străinii pot obține un pașaport, care le deschide ușa aproape oricărei țări UE, în schimbul unor investiții între un milion de leva (580.922 de dolari) și 2 milioane de leva. Investițiile se pot face și în titluri guvernamentale.

Adoniev, în vârstă de 57 de ani, este co-fondatorul companiei de telefonie mobilă Yota, pe care i-a vândut-o miliardarului rus Alișer Usmanov. El deține de asemenea acțiuni la compania rusă producătoare de smartphone-uri Yota Devices.

Serghei Adoniev se află pe locul 147 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din Rusia, cu o avere estimată la 700 de milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
serghei adoniev
sua
bulgaria