Bulgaria importă cele mai multe medicamente din România

Bulgaria importă cele mai multe medicamente din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Bulgaria importă cele mai multe medicamente din România, iar în ultimii doi ani au fost retrase 639 de medicamente din Bulgaria, a declarat Boriana Marinkova, directorul Asociației Bulgare pentru Dezvoltarea Comerțului Paralel cu Medicamente, transmite Darik, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În perioada 2014-2022, 3.000 de medicamente au fost retrase de pe piața bulgară”, a mai subliniat Marinkova. În Spania, cele mai multe medicamente sunt importate din Franța, iar în Belgia, Țările de Jos și Danemarca, din Germania.

Ori e ceva, ori vine de undeva CITEȘTE ȘI Ori e ceva, ori vine de undeva

„Marea Britanie importă, de asemenea, cele mai multe medicamente din Germania, iar Irlanda, Italia și Cipru importă cele mai multe medicamente din Grecia. În Polonia, cel mai mare import de medicamente este din Marea Britanie, iar Austria importă cea mai mare cantitate de medicamente din Franța”, a adăugat specialistul bulgar.

Un studiu din 2020 arată că 52% din importurile paralele pentru țări precum Bulgaria sunt realizate de Franța, Germania și Marea Britanie. Ungaria și Grecia importă cele mai puține medicamente străine, deoarece au producții mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
medicamente