Bulgaria începe să se echipeze. „Nimeni să nu îndrăznească să se apropie de orașele noastre de la Marea Neagră!”

Bulgaria începe să se echipeze. „Nimeni să nu îndrăznească să se apropie de orașele noastre de la Marea Neagră!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2023

Bulgaria a început să-și echipeze garda de coastă cu rachete, pentru ca „nimeni să nu îndrăznească să se apropie de orașele noastre de la Marea Neagră”, a anunțat premierul bulgar Nikolai Denkov, referindu-se la echiparea forțelor navale, afirmație făcută într-un dialog pe Facebook cu utilizatori ai rețelei de socializare, scrie Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

El a subliniat că Bulgaria trebuie să-și modernizeze forțele navale astfel încât acestea să fie suficient de bine pregătite pentru apărarea țării, în contextul agresiunii ruse contra Ucrainei, arată Agerpres.

Viktor Orban: Al treilea război mondial ar putea să ne bată la ușă. Planul lui Biden nu va funcționa CITEȘTE ȘI Viktor Orban: Al treilea război mondial ar putea să ne bată la ușă. Planul lui Biden nu va funcționa

Noul premier bulgar, un politician pro-occidental și susținător al ajutorului militar pentru Ucraina, spre deosebire de președintele Rumen Radev care se opune acestui ajutor, a motivat că Ucraina trebuie susținută în toate modalitățile posibil pentru ca linia frontului și agresorul rus să rămână cât mai departe de frontierele bulgare.

„Politicienii ruși au spus în mod repetat că, după Ucraina, urmează republicile baltice și (Republica) Moldova. A venit momentul ca cetățenii bulgari să deschidă ochii să vadă că există un agresor care vrea să-și recâștige influența imperială”, a susținut premierul Nikolai Denkov.

„Deocamdată nu vedem o amenințare directă pentru porturile bulgare, dar forței i se răspunde prin forță. De aceea am început să cumpărăm rachete pentru garda de coastă, pentru ca nimeni să nu îndrăznească să se apropie de orașele noastre de la Marea Neagră”, a indicat șeful guvernului de la Sofia.

Ministerul bulgar al Apărării a confirmat pentru agenția EFE că urmează să achiziționeze rachete anti-navă, dar fără a oferi detalii. Conform acestui minister, motivul deciziei îl reprezintă activarea flotei ruse de la Marea Neagră după retragerea Rusiei din acordul privind exportul cerealelor ucrainene și impunerea unei blocade maritime rusești asupra Ucrainei.

VIDEO Grecia se confruntă cu \ CITEȘTE ȘI VIDEO Grecia se confruntă cu "cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE'"

Potrivit presei locale, guvernul bulgar a cerut de asemenea desfășurarea unor sisteme de rachete anti-navă de către alte state membre ale NATO.

Forțele navale bulgare au în prezent în dotare patru fregate, trei corvete și mai multe dragoare de mine, majoritatea acestor nave fiind de producție sovietică.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
nave