Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său a unui miliardar apropiat Kremlinului

Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său a unui miliardar apropiat Kremlinului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2019

Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a unui om de afaceri rus, Konstantin Malofeev, considerat un apropiat al Kremlinului, pe care-l suspectează că este implicat într-un lobby în favoarea Moscovei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lui Konstantin Malofeev, în vârstă de 45 de ani, i s-a interzis intrarea în Bulgaria pe o perioadă de zece ani, a anunțat miercuri șeful parchetului bulgar Sotir Țațarov, scrie News.ro.

Autoritățile bulgare îl suspectează pe acest miliardar, care a făcut avere în telecomunicații, că a acționat în vederea unei încercări de a apropia Sofia și Rusia, în detrimentul Uniunii Europene (UE).

Ungaria primește o finanțare de 553 milioane euro pentru extinderea autostrăzii M30, în cadrul proiectului Via Carpatia, la care a aderat și România CITEȘTE ȘI Ungaria primește o finanțare de 553 milioane euro pentru extinderea autostrăzii M30, în cadrul proiectului Via Carpatia, la care a aderat și România

Un fost deputat bulgar din Partidul Socialist (PSB) ar fi fost intermediarul în Bulgaria al acestui demers de lobby prorus.

Acest fost deputat, Nikola Malinov, a fost inculpat marți de spionaj de către justiția bulgară.

Parchetul îl suspectează că a acționat timp de mai mulți ani în vederea unei consolidări a influenței Rusiei în această țară din Balcani, cu complicitatea unui fost spion rus, Leonid Reșetnikov, adjunctul lui Konstantin Malofeev în cadrul unei organizații intitulate ”Vulturul cu două capete”.

Potrivit procurorului, Nikolai Malinov a încercat să faciliteze achiziționarea de către Konstantin Malofeev a unor publicații, unei instalații de producție de armament și a diverse întreprinderi.

Deputatul bulgar a negat, într-un interviu acordat televiziunii publice, că a primit vreun ban de la organizații apropiate Kremlinului, subliniind că simpatia sa prorusă și relațile sale cu personalități din această țară, precum Leonid Reșetnikov și Konstantin Malofeev sunt de notorietate publică.

În 2014, oligarhul rus, prezentat ca un apropiat al Kremlinului într-o notă recentă a cercului de reflecție Carnegie Council, a fost introdus pe o listă de sancțiuni europene, Bruxellesul considerându-l ”trezorierul” separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

Într-un interviu acordat în 2016 unui săptămânal austriac, el declara că UE are să se ”disloce ca Uniunea Sovietică” și că întreținea ”cele mai bune relații pisibile” cu partidul de extremă dreapta austriac FPÖ.

În 2014, un cadru FPÖ, în prezent retras din partid, a participat împreună cu konstantin Malofeev la o adunare la Moscova în favoarea promovării valorilor familiale tradiționale. În același an, Konstantin Malofeev a orchestrat, în capitala austraică, o întâlnire între mai mulți aleși din extrema dreaptă europeană, între care și un reprezentant al Frontului Național (FN) francez și personalități ruse.

viewscnt
Afla mai multe despre
konstantin malofeev
bulgaria