Ministrul de externe rus Serghei Lavrov confirmă intențiile de retragere a arsenalului sovietic din Transnistria

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov confirmă intențiile de retragere a arsenalului sovietic din Transnistria
scris 12 sep 2019

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a confirmat miercuri intențiile Moscovei de a-și retrage arsenalul sovietic din Transnistria, regiunea separatistă a Republicii Moldova, transmite EFE.

"În ceea ce privește termenele, lucrările pregătitoare vor dura aproximativ un an pentru a putea pune (acordul anterior) pe hârtie și a pregăti măsuri concrete. Avem nevoie de contacte între militari și suntem pregătiți pentru asta", a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său moldovean Nicu Popescu, scrie Agerpres.

Republica Moldova va plăti cu 10-15 dolari mai puțin pentru gazele rusești CITEȘTE ȘI Republica Moldova va plăti cu 10-15 dolari mai puțin pentru gazele rusești

Șeful diplomației ruse a mai declarat că a discutat cu Nicu Popescu despre acțiunile necesare pentru încheierea retragerii arsenalului, problemă cu care cele două țări se confruntă de mai bine de 20 de ani.

Retragerea "presupune furnizarea echipamentului necesar, trimiterea specialiștilor, stabilirea surselor de finanțare și semnarea contractului", a precizat Lavrov, care a subliniat că toate demersurile trebuie să îndeplinească standardele de securitate ale armatei ruse.

Luna trecută, Republica Moldova a făcut publică propunerea rusă privind retragerea definitivă a armelor și munițiilor sovietice care se găsesc pe teritoriul transnistrean.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
transnistria
serghei lavrov