Bulgaria susține că este necesară reluarea discuțiilor privind livrările de gaze din Rusia

Bulgaria susține că este necesară reluarea discuțiilor privind livrările de gaze din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Bulgaria va trebui să discute cu firma rusă Gazprom în legătură cu reluarea livrărilor de gaze naturale, care au fost oprite în aprilie, a anunțat ministrul interimar al Energiei, Rossen Hristov, după ce Guvernul a promis să asigure un nivel adecvat al aprovizionării pentru această iarnă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficialul bulgar nu a precizat când vor avea loc discuțiile cu partea rusă, deși a declarat că Sofia va negocia săptămâna aceasta cu Azerbaidjanul majorarea livrărilor de gaze azere și va discuta despre aprovizionare cu traderi de gaze din Turcia, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Listarea Hidroelectrica poate fi amânată. Un nou termen maxim, avansat însă de autorități CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Listarea Hidroelectrica poate fi amânată. Un nou termen maxim, avansat însă de autorități

"Ținând cont de solicitările din partea companiilor și a sindicatelor, în realitate discuțiile cu Gazprom privind reluarea livrărilor sunt inevitabile", a afirmat Hristov.

Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria erau din Rusia. În 27 aprilie, Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de la cele două țări pentru livrarea combustibilului. Anual, Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gaze