Bulgarii, printre cei mai euro-optimiști, după 10 ani de la aderarea la UE

Bulgarii, printre cei mai euro-optimiști, după 10 ani de la aderarea la UE
scris 17 nov 2017

După zece ani de la aderarea Bulgariei la UE, bulgarii sunt încă printre cei mai euro-optimiști, arată un sondaj național reprezentativ al agenției Alpha Research. Sondajul a fost comandat de Reprezentanța Comisiei Europene în Bulgaria și realizat între 16 și 25 septembrie 2017 pe un eșantion de 1.021 de respondenți, relatează vineri agenția BTA.

De când Bulgaria a aderat la UE în 2007, rata de aprobare a calității de membru european s-a menținut în jurul a 50%, în timp ce 16% au dezaprobat-o și 34% nu au avut nicio părere. După o perioadă de zece ani, cei mai euro-optimiști sunt bulgarii mai tineri cu studii superioare, activi și mobili, care au beneficiat cel mai mult de beneficiile aderării, scrie Agerpres.

Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine pe Bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe CITEȘTE ȘI Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine pe Bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe

Dintre persoanele chestionate, 61% consideră că UE trebuie să acționeze pe termen lung, depunând eforturi în primul rând pentru a obține creștere economică și o ocupare mai mare a forței de muncă. Aproximativ un sfert dintre bulgari, în special generațiile mai tinere, consideră prioritare educația, protecția drepturilor civile și sociale. După zece ani, sprijinul pentru aderarea țărilor balcanice rămâne de asemenea ridicat (peste 50%).

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bulgaria