Bulgaria se află ”în fața României din nou” în privința MCV, apreciază Borisov

Bulgaria se află ”în fața României din nou” în privința MCV, apreciază Borisov
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2017

Premierul bulgar Boiko Borisov a apreciat joi, în cursul unei ”inspecții” la șantierul ieșirii către est a șoselei de centură a Sofiei, că țara sa se află ”în fața României din nou”, referindu-se la raportul Comisiei Europene (CE) cu privire la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), relatează agenția BGNES, citată de Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne vom îndeplini angajamentele. Puteți observa că suntem în fața României din nou. Sunt convins că, până la sfârșitul lui 2018, vom face tot ceea ce vrea CE să facem. Sunt optimist. La Bruxelles, ei sunt convinși că tot ceea ce trebuie să facem se va face”, a declarat premierul bulgar.

Borisov a mai declarat că a discutat cu vicepreședintele Comisiei Frans Timmermans și că acesta i-a spus că Bulgaria a înregistrat progrese din mai încoace, scrie News.ro.

Valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat a fost de 5.587 lei după 9 luni, o creștere de 18,41% față de decembrie 2016 CITEȘTE ȘI Valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat a fost de 5.587 lei după 9 luni, o creștere de 18,41% față de decembrie 2016

”Acest raport este foate obiectiv și mulțumesc Comisiei Europene și experților care au lucrat la el”, a declarat joi, vicepremierul bulgar însărcinat cu Reforma Justiției și Afacerile Externe Ekaterina Zaharieva.

”Nu se fac recomandări noi, s-au înregistrat progrese mari”, a adăugat ea în cursul unei vizite de lucru în Kuwait, salutând raportul MCV prezentat de Comisie.

Planul de acțiune bulgar prevede însă o continuare a mai multor foi de parcurs până la sfârșitul lui 2018, a precizat ea.

”Nu ne-am așteptat niciun moment ca Mecanismul să se încheie anul acesta”, a declarat vicepremierul.

”Este clar că dacă vom continua ritmul reformelor este absolut posibil și realist ca Mecanismul să se încheie până la sfârșitul mandatului acestei Comisii”, a apreciat Zaharieva.

”Acum lucrurile țin de noi”, a subliniat ea.

În raportul ei anual cu privire la justiție, publicat miercuri, Comisia Europeană (CE) a avertizat Bucureștiul cu privire la riscul unei involuții, catalogând problema independenței judiciare drept o ”sursă de îngrijorări persistente”.

viewscnt
Afla mai multe despre
boiko borisov
mcv