Turcia își retrage trupele de la un exercițiu NATO din Norvegia

Turcia își retrage trupele de la un exercițiu NATO din Norvegia
scris 17 nov 2017

Turcia le-a ordonat să se retragă militarilor săi care participau la manevre în Norvegia, a anunțat vineri președintele Recep Tayyip Erdogan, denunțând faptul că a fost prezentat ca un ”inamic” în cursul acestui exercițiu, relatează AFP.

”Ieri (joi), s-a produs un incident în Norvegia. Au agățat un fel de «tablou al inamicilor». În acest tablou era o fotografie (a fondatorului Republice turce Mustafa Kemal) Atatürk și numele meu. iată care erau țintele”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat, la Ankara, scrie News.ro.

Aflând acest lucru, ”am dat ordin să se retragă fără întârziere cei 40 de militari ai noștri (care luau parte la manevre)”, a continuat șeful statului turc.

”Nu este posibil să existe o asemenea concepție a unei alianțe”, și-a exprimat el nemulțumirea.

Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine pe Bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe CITEȘTE ȘI Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine pe Bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe

Erdogan nu a precizat la ce manevre se referă, iar nicio confirmare nu a putut să fie obținută imediat de la NATO și de la autoritățile norvegiene.

Acest anunț a fost făcut pe fondul unor tensiuni puternice între Ankara și anumiți parteneri-cheie ai ei în NATO, precum Washingtonul și Berlinul.

În paralel, Turcia s-a apropiat de Rusia, cu care cooperează în dosarul sirian.

Turcia a anunțat în septembrie că a semnat un important contract de înarmare, cu privire la achziționarea unor sisteme de apărare antiaeriană de tip S-400 de la Moscova, sporind și mai mult îngrijorările partenerilor ei occidentali.

Aceste sisteme de rachete - de tehnologie rusă - nu sunt compatibile cu cele ale Alianței Nord-Atlantice, iar anunțul a fost perceput drept o manifestare a unor nemulțumiri ale președintelui turc.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
nato