Câteva orașe și regiuni din Bulgaria, printre cele mai promițătoare destinații de investiții din Europa

Câteva orașe și regiuni din Bulgaria, printre cele mai promițătoare destinații de investiții din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2023

Bulgaria a fost premiată la șapte categorii ale clasamentului Orașe și regiuni europene ale viitorului, realizat pentru 2023 de fDi Intelligence, divizie a Financial Times (FT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Orașul Sofia este pe locul trei din zece la categoria Eficiența costurilor, în rândul orașelor europene importante ale viitorului. În plus, capitala Bulgariei este pe locul șapte la strategia de implementare a Investițiilor străine directe, în rândul orașelor europene importante. De asemenea, orașul este pe locul șase la categoria Capital uman și mod de viață și pe șapte din zece în ceea ce privește atitudinea prietenoasă față de afaceri, arată Agerpres.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic

Orașele din Bulgaria au o reprezentare solidă la categoria Eficiența costurilor în Top 10 orașe europene mici ale viitorului. Ruse (la Dunăre) este pe primul loc, urmat de Burgas (la Marea Neagră), care este pe locul trei. Varna și Plovdiv sunt pe șase și, respectiv, pe șapte.

La categoria Eficiența costurilor pentru Top 10 regiuni europene mici ale viitorului sunt incluse numeroase regiuni din Bulgaria. Pe primul loc este regiunea Ruse, în timp ce regiunile Stara Zagora, Plovdiv, Varna, Burgas și Sofia (provincia) sunt pe locurile trei, patru, cinci, șase și șapte, iar orașul Sofia este pe nouă.

Stara Zagora este singura regiune din Bulgaria din categoria cea mai promițătoare destinație de investiții din Europa care implementează strategii pentru încurajarea investițiilor străine, fiind pe locul șase din nouă. Categoria include de asemenea regiuni din Irlanda, Germania, Austria, Elveția, Bosnia și Herțegovina, Lituania și Serbia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
sofia