Cehii care intră în carantină vor primi un bonus de 14 euro pe zi

Cehii care intră în carantină vor primi un bonus de 14 euro pe zi
scris 5 mar 2021

Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA.

Persoanele care sunt în carantină din cauza Covid-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat de președintele Cehiei, Milos Zeman, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Noul bonus va fi plătit celor cărora li s-a ordonat să intre în carantină timp de 14 zile și se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Suma totală nu trebuie însă să depășească 90% din câștigul mediu.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Obiectivul acestui bonus este acela de a-i motiva pe oameni să rămână în izolare și să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronavirusului. Potrivit autorităților cehe, multe persoane infectate nu au dezvăluit numele celor cu care au intrat în contact de teamă că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

În prezent, Cehia are cea mai ridicată rată de noi infecții din Uniunea Europeană. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus în ultimele șapte zile. De la debutul pandemiei, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infecție și 21.235 de decese din cauza coronavirusului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
bonus
carantina