Cel mai mare furnizor de energie din Austria poate intra în insolvență

Cel mai mare furnizor de energie din Austria poate intra în insolvență

Sursa foto Wien Energie

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 aug 2022

Cel mai mare furnizor de energie din Austria, Wien Energie, se confruntă cu probleme financiare din cauza inflației ridicate din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania urmează să ramburseze între 1,7 și 1,8 miliarde euro și are nevoie de garanții.

Încă un oraș din România reduce iluminatul pe timp de noapte din cauza crizei energetice CITEȘTE ȘI Încă un oraș din România reduce iluminatul pe timp de noapte din cauza crizei energetice

Presa locală anunță că Wien Energie poate intra în insolvență dacă nu este ajutată rapid de stat.

Aproximativ două milioane de clienți sunt sub contract cu Wien Energie.

Compania a asigurat că „nu este insolvabilă/falimentară”, dar a explicat că, din cauza exploziei prețurilor la energie electrică în Europa, anumite „plăți de securitate" au crescut.

Wien Energie a anunțat anterior că vor exista creșteri masive ale prețurilor la energie electrică și gaze pentru clienți, de la 1 septembrie. Pentru un client casnic cu un consum de energie electrică de 2.000 kWh pe an, ajustarea prețului înseamnă costuri suplimentare lunare de circa 36 de euro. Pentru gaz, suma suplimentară de plată va fi de circa 70 euro.

În iunie, Guvernul de la Viena a promis contribuabililor că vor primi până la 1.000 de euro în cadrul unui amplu pachet de măsuri destinate să protejeze gospodăriile de impactul creșterii inflației. În acel moment, rata inflației în Austria era de 8%.

„Salutările calde” trimise de Dmitri Medvedev Europei: Gazul va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul anului CITEȘTE ȘI „Salutările calde” trimise de Dmitri Medvedev Europei: Gazul va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul anului

Acesta este al treilea pachet de sprijin anunțat de Guvernul austriac, după primele două programe, în valoare totală de patru miliarde de euro, destinate contracarării creșterii prețurilor la electricitate și gaze naturale.

La fel ca multe alte țări, Austria se confruntă cu cea mai ridicată inflație din ultimele decenii, unul dintre motive fiind și faptul că războiul din Ucraina a majorat prețurile la energie. Aproximativ 80% din gazele naturale consumate de Austria provin din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
eneregie