Guvernul de la Viena dă inclusiv populației mari sume de bani. "Le dăm oamenilor înapoi banii pe care inflația i-a luat!"

Guvernul de la Viena dă inclusiv populației mari sume de bani. "Le dăm oamenilor înapoi banii pe care inflația i-a luat!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2022

Guvernul de la Viena a promis contribuabililor că vor primi până la 1.000 de euro în cadrul unui amplu pachet de măsuri destinate să protejeze gospodăriile de impactul creșterii inflației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest moment, rata inflației în Austria este de 8%, arată Agerpres.

Conform măsurilor dezvăluite marți, gospodăriile și companiile vor primi șase miliarde de euro în acest an și anul viitor sub formă de beneficii directe, la care se vor adăuga alte ajutoare în valoare de 22 de miliarde de euro până în 2026, sub forma unor taxe mai mici.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Acesta este al treilea pachet de sprijin anunțat de Guvernul austriac, după primele două programe, în valoare totală de patru miliarde de euro, destinate contracarării creșterii prețurilor la electricitate și gaze naturale.

"Este clar că acestea sunt momente extraordinar de dificile. Le dăm oamenilor înapoi banii pe care inflația i-a luat", a declarat cancelarul Karl Nehammer.

Concret, contribuabilii vor beneficia de un bonus de 300 de euro în acest an ce va fi acordat persoanelor vulnerabile, precum șomerii sau cei care primesc pensia minimă de la stat. La acesta se adaugă un bonus de 180 de euro pentru fiecare copil, bonus care se va adăuga alocațiilor plătite familiilor cu copii.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Cea mai mare parte a subvențiilor va lua forma unui așa-numit "bonus pentru climă", destinat să reducă impactul unei noi taxe pe carbon care ar urma să ducă la majorarea prețurilor la o gamă de produse, inclusiv la benzină. Acest bonus, care inițial urma să fie unul de 100 până la 200 de euro, în funcție de zona rezidențială, ar urma să fie majorat la 250 de euro pe persoană în acest an. Acest bonus va fi suplimentat de o plată separată, tot de 250 de euro pe an. Această înseamnă că, începând din luna octombrie, fiecare adult din Austria va primi 500 de euro drept măsură de compensare pentru inflația ridicată.

La fel ca multe alte țări, Austria se confruntă cu cea mai ridicată inflație din ultimele decenii, unul dintre motive fiind și faptul că războiul din Ucraina a majorat prețurile la energie. Aproximativ 80% din gazele naturale consumate de Austria provin din Rusia

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
bani