Chiar și în pandemie, Bulgaria raportează excedente bugetare

Chiar și în pandemie, Bulgaria raportează excedente bugetare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2020

Bulgaria se așteaptă să înregistreze un excedent fiscal de 1,5% din PIB în primele șapte luni din acest an, față de un surplus de 2,8% în perioada similară din 2019, a informat Ministerul de Finanțe de la Sofia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Statul balcanic încă raportează excedente bugetare, chiar dacă economia sa este afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), arată Agerpres.

În primul semestru din 2020, autoritățile de la Sofia au anunțat un excedent fiscal de 1,4% din PIB, sau 1,6 miliarde de leva (967.00 milioane de dolari).

La finalul acestui an, Bulgaria ar urma să înregistreze un deficit fiscal de 3% din PIB, în urma majorării cheltuielilor pentru sprijinirea angajaților și a companiilor afectate de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
buget