China curtează Europa de Est sub privirile îngrijorate ale Bruxelles-ului

China curtează Europa de Est sub privirile îngrijorate ale Bruxelles-ului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

Premierul chinez Li Keqiang se întâlnește vineri în Croația cu liderii Europei Centrale și de Est pentru discuții pe teme economice, sub privirile îngrijorate ale Bruxelles-ului care a obținut săptămâna această o promisiune din partea Beijingului pentru o mai mare deschidere, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Orașul Dubrovnik găzduiește cel de al 8-lea summit 16+1, o platformă pentru investițiile Beijingului în 11 țări din Europa Centrală și de Est, scrie Agerpres.

Însă această platformă este urmărită cu îngrijorare în Europa Occidentală, care se teme de o încercare a Chinei de a diviza Uniunea Europeană, lucru dezmințit de premierul Li Keqiang.

Google și Huawei vor plăti daune de până la 400 de dolari pentru smartphone-uri vândute defecte CITEȘTE ȘI Google și Huawei vor plăti daune de până la 400 de dolari pentru smartphone-uri vândute defecte

Europa de Est este o componentă esențială a proiectului chinez vizând "un nou drum al mătăsii". Acest proiect faraonic lansat de Beijing în 2013 prevede investiții de peste 1.000 de miliarde dolari în infrastructurile rutiere, feroviare și maritime pentru a facilita exporturile chineze.

China a anunțat deja o linie de credit de 10 miliarde de dolari și un fond de investiții de trei miliarde dolari pentru cele 16 state din Europa Centrală și de Est ai căror reprezentanți se întâlnesc vineri cu Li Keqiang.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
europa de est