Ungaria pregătește un program de conversie pentru un stoc de credite ipotecare în valoare de 3,16 miliarde dolari

Ungaria pregătește un program de conversie pentru un stoc de credite ipotecare în valoare de 3,16 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2019

Banca Națională a Ungariei (NBH) a anunțat miercuri că împreună cu băncile locale pregătește o schemă pentru a converti credite ipotecare cu dobândă variabilă în valoare de până la 900 miliarde forinți (3,16 miliarde dolari) în împrumuturi cu rate fixe, pe baza unui program voluntar, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițiativa Băncii Naționale a Ungariei și a Asociației băncilor din Ungaria vine după o inițiativă anterioară care viza conversia creditelor în valută, în principal cele în franci elvețieni, în împrumuturi în forinți. Spre deosebire însă de acea măsură, participarea la schema privind o rată fixă a dobânzii va fi una voluntară, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Alpha Bank România lansează obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro. Prima bancă din România care emite astfel de instrumente de finanțare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Alpha Bank România lansează obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro. Prima bancă din România care emite astfel de instrumente de finanțare

Banca Națională a Ungariei a precizat că noul program vizează creditele ipotecare cu dobândă variabilă emise înainte de 1 februarie 2015, cu o durată de cel puțin 10 ani, care afectează până la 130.000 de debitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
conversie credite
credite ipotecare