Rusia a mai făcut încă un pas spre "internetul suveran"

Rusia a mai făcut încă un pas spre "internetul suveran"
scris 11 apr 2019

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară) a adoptat joi o lege controversată vizând crearea unui "internet suveran" în Rusia, izolat de serverele mondiale, mulți dintre criticii acestei legi văzând în aceasta o modalitate pentru autoritățile ruse de a-și întări controlul asupra rețelei, potrivit AFP și media ruse.

Textul, adoptat în a doua lectură cu 320 de voturi pentru și 15 împotrivă, urmează să fie aprobat și într-o a treia lectură, apoi de către Consiliul Federației (camera superioară), ceea ce practic constituie o formalitate, iar după aceea va fi promulgat de către președintele Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Ungaria anunță că nu își va schimba legislația privind universitățile internaționale, în ciuda presiunilor din partea UE CITEȘTE ȘI Ungaria anunță că nu își va schimba legislația privind universitățile internaționale, în ciuda presiunilor din partea UE

Se presupune că legea privind segmentului rusesc de internet (Runet) va intra în vigoare la 1 noiembrie 2019, iar unele prevederi separate privind protecția criptografică a informațiilor și sistemul național de nume de domeniu - de la 1 ianuarie 2021.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
internet
rusia