Comisia de vaccinare a Austriei nu recomandă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani

Comisia de vaccinare a Austriei nu recomandă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2021

Comisia Națională de Vaccinare a Austriei a recomandat luni autorităților sanitare ale acestei țări să administreze vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca/Oxford numai persoanelor cu vârste între 18 și 65 de ani, potrivit televiziunii publice ORF, preluată de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Datele privind imunitatea și securitatea sunt comparabile cu cele ale oamenilor mai tineri. Dar din cauza dimensiunii reduse a eșantionului (în testele clinice) nu putem confirma cu siguranță eficacitatea (vaccinului AstraZeneca) pentru această grupă de vârstă'', explică într-un comunicat comisia menționată, scrie Agerpres.

Bayer va produce vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de CureVac CITEȘTE ȘI Bayer va produce vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de CureVac

Totuși, ea semnalează că în cazul unor probleme logistice care ar împiedica administrarea celorlalte două vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în UE, cele produse de BioNtech/Pfizer și Moderna, atunci poate fi folosit vaccinul AstraZeneca și pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

Și în Germania comisia de vaccinare (STIKO) și-a reiterat vineri recomandarea ca vaccinul AstraZeneca să nu fie administrat persoanelor cu vârste de peste 64 de ani, contrar recomandării Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a autorizat acest vaccin împotriva COVID-19 pentru toate vârstele începând cu cea de 18 ani.

''Ținând cont de datele disponibile, vaccinul (AstraZeneca) nu este recomandat la ora actuală decât persoanelor cu vârste între 18 și 64 de ani (...) Nu există suficiente date pentru a se pronunța asupra eficacității vaccinului la persoanele cu vârste de la 65 de ani în sus'', explică această comisie ce reunește experți germani.

Potrivit evaluării autorității sanitare din Marea Britanie, țară unde vaccinul AstraZeneca este deja administrat populației, acesta oferă un răspuns imun bun în cazul persoanelor vârstnice, deși în prezent există puține date despre nivelul precis al protecției.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
comisia națională de vaccinare a austriei