Ungaria a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm, o premieră în Uniunea Europeană

Ungaria a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm, o premieră în Uniunea Europeană
scris 29 ian 2021

 

Ungaria a devenit vineri prima țară din Uniunea Europeană (UE) care aprobă folosirea vaccinului împotriva covid-19 dezvoltat de grupul chinez Sinopharm, relatează Reuters.

Guvernul de la Budapesta a fost, săptămâna trecută, primul Guvern din UE care a dat undă verde vaccinului rusesc Sputnik V, scrie News.ro.

Băncile recomandă clienților să analizeze atent dacă vor să amâne ratele CITEȘTE ȘI Băncile recomandă clienților să analizeze atent dacă vor să amâne ratele

”Azi (vineri, autoritatea ungară în domeniul sănătății) OGYEI a aprobat utilizarea vaccinului Sinopharm. Astfel, după (vaccinurile) Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Sputnik, putem conta pe cel al Sinopharm”, a anunțat directoarea generală a Sănătății Cecilia Müller.

Budapesta - care se opune cu regularitate UE în dosarele imigrației și politicii economice - a optat să cumpere vaccinuri din Rusia, și China pentru a-și accelera campania de vaccinare.

Ungaria, o țară cu aproape zece milioane de locuitori, înregistrează 364.909 de contaminări cu noul coronavirus și 12.374 de morți, potrivit datelor oficiale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
sinopharm