Compania de private equity Value4Capital, fostul acționar al MedLife, înființează un nou fond destinat companiilor mici și medii din Polonia și regiune

Compania de private equity Value4Capital, fostul acționar al MedLife, înființează un nou fond destinat companiilor mici și medii din Polonia și regiune

Bill Watson, partener V4C

scris 3 mai 2017

Compania poloneză de administrare a fondurilor private de investitii (private equity) cu activități în Europa Centrală și de Est Value4Capital, care a fost un acționar important al MedLife din 2009 până anul trecut, lansează un nou fond, V4C Plus, cu o valoare-țintă de 150 de milioane de euro. Fondul este destinat investițiilor în IMM-uri și companii cu capitalizare medie, în special din industria serviciilor.

Printre investitori se numără Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

 “Industria de private equity în Europa Centrală și de Est este încă subdezvoltată în comparație cu alte economii europene, în special pe segmentul companiilor cu capitalizare mică și medie. Investiția FEI în acest Fond va contribui la dezvoltarea investițiilor private în regiune, în special în Polonia, destinate IMM-urilor și companiilor cu capitalizare redusă și medie”, a declarat Pier Luigi Gilibert, directorul FEI.

Actualul fond al companiei de private equity, V4C Eastern Europe (fost SAGM Eastern Europe), înființat în 2006-2007, s-a orientat către companii cu capitalizare medie din Polonia și România (MedLife), însă compania a ieșit din acționariatul acestora. În martie anul acesta, V4C a ajuns la un acord de vânzare pentru ultima mare investiție din portofoliu, compania poloneză Konsalnet Holdings.

“Noul fond va fi primul fond independent administrat de compania noastră după desprinderea de un grup bancar în 2011. Eu și partenerii mei, Jacek Pogonowski și Piotr Misztal, vom continua să colaborăm cu firme cu capitalizare medie pentru a le ajuta să își atingă obiectivele de creștere și să devină lideri de piață. În pofida creșterii solide și potențialului de expansiune, această parte a pieței este adesea trecută cu vederea de investitorii internaționali. Sprijinul EIF și BERD oferă asigurări că putem continua să investim în acaestă parte importantă a economiei”, a afirmat Bill Watson, managing partner V4C.

Value4Capital a devenit independentă în a doua jumătate a anului 2011, separându-se de Société Générale.

V4C a devenit, în 2009, acționar al MedLife, cea mai mare companie de servicii medicale private din România, la acel moment sub numele de SGAM (Société Générale Asset Management), ieșind însă din acționariatul acesteia după șapte ani.

Titlurile MedLife au intrat anul trecut la tranzacționare pe piața de capital, ceea ce a reprezentat exitul V4C din acționariatul companiei, care deținea, la acel moment, o participație de peste 36%.. Value4Capital își anunțase intenția de a ieși din acționariatul MedLife  încă din prima jumătate a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
v4c
value4capital
medlife
fond
polonia
regiune
imm
capitalizare medie
berd
fei
investitii