Compania rusă Gazprom ar putea deveni sponsorul echipei ungare de fotbal Ferencvaros

Compania rusă Gazprom ar putea deveni sponsorul echipei ungare de fotbal Ferencvaros
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Compania rusă Gazprom negociază cu echipa ungară de fotbal Ferencvaros un contract major de sponsorizare, a scris luni publicația Blikk, citată de Telex. Dacă va fi încheiat, contractul ar demonstra încă o dată apropierea dintre Ungaria și Rusia, dat fiind că fotbalul profesionist din țara vecină e controlat de oligarhii apropiați de premierul Viktor Orban.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gazprom este deja sponsor la echipa Steaua Roșie Belgrad, în condițiile în care și Serbia are o relația apropiată cu Rusia, scrie G4Media.ro.

DPD - investiție de peste 500.000 euro într-un HUB regional, la Brașov CITEȘTE ȘI DPD - investiție de peste 500.000 euro într-un HUB regional, la Brașov

În trecut, Gazprom a sponsorizat și echipa germană Schalke 04, a fost coproprietar al echipei americane de baseball Houston Astros, a fost sponsor în Formula 1 și FIFA.

Războiul declanșat împotriva Ucrainei, finanțat în mare măsură din veniturile companiei din gaze naturale, a schimbat însă situația, iar apariția siglei Gazprom pe tricoul echipei de campioană a unei țări UE ar provoca cu siguranță indignare, scrie HVG.

Reamintim că guvernul Viktor Orban e considerat calul troian al Rusiei în UE și NATO după ce s-a opus constant unor sancțiuni la adresa Moscovei și a întârziat aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Mai mult, Ungaria a refuzat să sprijine Ucraina pe multe dimensiuni după invazia rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
ferencvaros