Consilierii locali din Moscova, Sankt Petersburg și Kolpino au cerut demisia lui Vladimir Putin

Consilierii locali din Moscova, Sankt Petersburg și Kolpino au cerut demisia lui Vladimir Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

Consilierii locali din 18 cartiere din Moscova, Sankt Petersburg și Kolpino au cerut demisia președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unei petiții semnate postate pe Twitter, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Noi, consilierii locali ai Rusiei, credem că acțiunile președintelui său Vladimir Putin sunt dăunătoare pentru viitorul Rusiei și al cetățenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse”, se spune în petiția postată de Ksenia Thorstrom, deputat local al districtului Semenovski din Sankt Petersburg.

PROFIT NEWS TV Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE: Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE: Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu

Petiția vine după primele alegeri regionale și municipale din Rusia de la începutul războiului, care au adus o victorie spectaculoasă pentru candidații pro-Kremlin, scrie News.ro.

”Textul petiției este concis și nu «discreditează » pe nimeni. Dacă sunteți consilier local și doriți să vă alăturați, sunteți binevenit”, a spus Thorstrom într-o postare pe Twitter.

Consiliul unui district din Moscova (Lomonosovski) a cerut, de asemenea, demisia lui Putin, argumentând: ”Părerile dumneavoastră și modelul dumneavoastră de guvernare sunt fără speranță depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și potențialului uman al acesteia”.

Săptămâna trecută, consilierii municipalității Smolninskoie din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat a Federației Ruse să depună acuzații de trădare împotriva lui Vladimir Putin. Mai mulți dintre oficialii respectivi se confruntă acum cu acuzații pentru discreditarea armatei ruse, potrivit unei postări pe Twitter a unuia dintre oficialii locali, Nikita Iuferev.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia