Decizia UE de suspendare a accesului ușor la vize pentru cetățenii ruși a intrat în vigoare

Decizia UE de suspendare a accesului ușor la vize pentru cetățenii ruși a intrat în vigoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2022

Cetățenii ruși au pierdut accesul la acordul privind vizele care le permitea să intre relativ ușor în Spațiul Schengen european, potrivit DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul European a adoptat săptămâna trecută o propunere de a suspenda acordul actual de facilitare a vizelor cu Rusia, scrie Agerpres.

FOTO Planurile The Makers pentru hotelul Orizont din Predeal: Vrem să organizăm evenimente în fiecare weekend în fața hotelului pe timpul verii și zilnice pe timpul iernii CITEȘTE ȘI FOTO Planurile The Makers pentru hotelul Orizont din Predeal: Vrem să organizăm evenimente în fiecare weekend în fața hotelului pe timpul verii și zilnice pe timpul iernii

Măsura va reduce semnificativ numărul de noi vize emise rușilor pentru Spațiul Schengen, care include 22 de state din UE și alte patru țări europene.

Taxa de înscriere pentru viză Schengen va crește de la 35 de euro la 80 de euro și va fi nevoie de mai multe documente. Timpul de procesare a aplicațiilor va fi mai lung și vor exista restricții în privința vizelor pentru intrări multiple.

Înăsprirea regulilor ar putea duce la respingerea aplicațiilor de viză și chiar la revocarea vizelor actuale. Liniile directoare ale UE pe oferă statelor membre puteri sporite în această privință, precum și o bază pentru o examinare mai detaliată a aplicațiilor.

În același timp, UE rămâne deschisă la aplicațiile persoanelor care călătoresc din motive urgente, în special familiile cetățenilor UE, jurnaliști, disidenți și reprezentanți ai societății civile. Statele pot reduce sau elimina taxele de viză pentru membrii acestor categorii.

Acordul de facilitare a vizelor între UE și Rusia a fost introdus în 2007, dar a fost suspendat pentru oameni de afaceri, reprezentanți guvernamentali și diplomați la scurt timp după invadarea Ucrainei în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vize