Coronavirus: Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale

Coronavirus: Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale
scris 31 mar 2021

Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale, a anunțat Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), relatează Reuters.

Rusia dispune deja de trei vaccinuri anti-COVID-19 pentru oameni, cel mai cunoscut fiind Sputnik V. Moscova a aprobat, de asemenea, în regim de urgență alte două vaccinuri, EpiVacCorona și CoviVac, scrie Agerpres.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă.

"Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi și alte animale", a declarat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

"Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv și extrem de imunogen în condițiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri", a adăugat el.

Imunitatea durează șase luni după vaccinare, însă dezvoltatorii serului continuă să analizeze acest aspect.

Producția în masă a vaccinului ar putea începe din aprilie, a precizat Rosselkhoznadzor.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
rusia
animale
vaccin