Coronavirus: Austria negociază achiziționarea unui milion de doze de vaccin rusesc Sputnik V

Coronavirus: Austria negociază achiziționarea unui milion de doze de vaccin rusesc Sputnik V
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2021

Guvernul austriac negociază cu Moscova achiziționarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autoritățile competente ale Uniunii Europene (UE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cancelaria federală a informat marți agenția APA că a semnat un acord de confidențialitate cu Rusia privind un schimb de documente", a precizat sursa.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

În baza acestui acord, autoritățile sanitare austriece vor avea acces la documentele asupra vaccinului rusesc, care este deja studiat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) în cadrul "procesului de revizuire continuă" (rolling review), cu scopul de a evalua dacă se va acorda undă verde pentru utilizarea sa în UE, scrie Agerpres.

De asemenea, "se negociază furnizarea a 300.000 de doze în aprilie, 500.000 în mai și 200.000 la începutul lui iunie. Totuși, încă nu a fost luată o decizie de cumpărare", a informat cancelaria austriacă citată de APA.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Într-o convorbire telefonică din 26 martie dintre cancelarul austriac Sebastian Kurz și președintele Vladimir Putin a fost abordat subiectul unei posibile trimiteri în Austria a un milion de doze de vaccin Sputnik V.

Cancelarul Kurz, care era de părere că autorizarea vaccinului rusesc de către UE este o condiție indispensabilă pentru utilizarea sa în Austria, a susținut luni că decizia acestei autorizări nu trebuie să depindă de factorii geopolitici.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

"Dacă Austria obține un milion de doze de vaccin suplimentare este posibil să revenim la normalitate și am putea salva multe vieți precum și locuri de muncă", a declarat cancelarul federal citat de APA.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Dintre cei 27 de membri ai UE, doar Ungaria a autorizat până acum la nivel național utilizarea vaccinului Sputnik V, alături de cel chinezesc Sinopharm (de asemenea neautorizat de UE).

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
austria
sputnik v