ULTIMA ORĂ Putin ordonă Gazprom să mărească livrările de gaz către UE

ULTIMA ORĂ Putin ordonă Gazprom să mărească livrările de gaz către UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2021

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat gigantului rus Gazprom să mărească livrările de gaz către Uniunea Europeană odată ce rezervoarele rusești vor fi umplute, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Europa, unde o treime din gaze provin din Rusia, se confruntă cu majorarea prețurilor la gaze, pe fondul unei cereri în creștere, ca urmare a redresării economice odată cu îmbunătățirea situației epidemice legate de Covid-19.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

CEO-ul Gazprom, Alexeï Miller, a anunțat miercuri seară planurile grupului de a finaliza umplerea rezervoarelor de gaz rusești până pe 8 noiembrie, în cadrul unei reuniuni de energie prin videoconferință prezidată de Putin, arată Hotnews.

„Vă implor, după finalizarea umplerii rezervoarelor subterane de gaz din Rusia, până pe 8 noiembrie sau 8 noiembrie, să începeți o lucrare graduală și planificată pentru a crește volumele de gaz din rezervoarele dumneavoastră subterane din Europa”, a spus Putin, adăugând că este vorba în special despre Austria și Germania.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

„Acest lucru va face posibil să ne îndeplinim obligațiile contractuale într-o manieră fiabilă, stabilă și ritmică și să furnizăm gaze partenerilor noștri europeni toamna și iarna”, a spus Putin.

Potrivit lui Putin, acest lucru va crea și „o situație mai favorabilă pe piața energetică europeană în general”.

„Așa vom proceda”, l-a asigurat Miller.

În Europa, stocurile de gaze sunt la cel mai scăzut nivel.

Cum să investești la bursă folosind XTB CITEȘTE ȘI Cum să investești la bursă folosind XTB

Consilierul președintelui american Joe Biden pentru securitatea energetică globală, Amos Hochstein, a declarat marți că președintele rus Vladimir Putin se apropie de utilizarea gazelor naturale ca armă politică în criza energetică a Europei, dacă reține exporturile de carburant către continent.

Iuri Vitrenko, șeful companiei energetice de stat a Ucrainei Naftogaz, a declarat în această lună că Rusia încearcă să șantajeze Europa pentru a-și certifica gazoductul Nord Stream 2, menținând aprovizionarea cu combustibil la un nivel scăzut.

Conducta, la care Washingtonul se opune pentru că ocolește Ucraina, este terminată, dar are nevoie de aprobări din partea autorității de reglementare din Germania pentru a începe să livreze gaze rusești sub Marea Baltică către Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
rusia
gaz