Coronavirusul împinge industria hotelieră din Grecia în pragul falimentului

Coronavirusul împinge industria hotelieră din Grecia în pragul falimentului
scris 13 apr 2020

Sectorul turismului, un sector cheie pentru economia Greciei, riscă să se confrunte cu pierderi catastrofale din cauza pandemiei de Covid-19, a avertizat luni Federația hotelierilor greci, transmite DPA.

Potrivit rezultatelor unui sondaj derulat la începutul acestei luni, 65% dintre hotelierii greci cred că falimentul afacerilor lor este fie "probabil" fie "cel mai probabil". În același timp, marea majoritate a hotelierilor greci, 95%, se așteaptă la o scădere uriașă a semnificativă a veniturilor lor, în medie cu 56,3%. În total, studiul realizat de Institutul de cercetări în turism estimează că sectorul hotelier din Grecia va înregistra pierderi totale de 4,46 miliarde de euro în 2020, scrie Agerpres..

Peste 1,04 milioane de contracte de muncă au fost suspendate de la declararea stării de urgență CITEȘTE ȘI Peste 1,04 milioane de contracte de muncă au fost suspendate de la declararea stării de urgență

"Turismul este paralizat. Hotelurile trimit un semnal SOS", a declarat președintele Federației hotelierilor greci, Alexandros Vasilikos. Potrivit acestuia, va trece o perioadă lungă de timp până când industria turistică din Grecia va reveni la nivelul din 2019, un an în care un număr record de 33 de milioane de turiști au vizitat Grecia. "Operatorii de hoteluri trebuie să fie ajutați acum pentru a putea sta pe propriile lor picioare mâine", a mai spus Vasilikos.

Hotelierii cer să fie sprijiniți prin reduceri de taxe și credite cu dobânzi mici, estimând că nevoile lor imediate se ridică la 1,8 miliarde de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
turism