Coronavirusul împinge industria hotelieră din Grecia în pragul falimentului

Coronavirusul împinge industria hotelieră din Grecia în pragul falimentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

Sectorul turismului, un sector cheie pentru economia Greciei, riscă să se confrunte cu pierderi catastrofale din cauza pandemiei de Covid-19, a avertizat luni Federația hotelierilor greci, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit rezultatelor unui sondaj derulat la începutul acestei luni, 65% dintre hotelierii greci cred că falimentul afacerilor lor este fie "probabil" fie "cel mai probabil". În același timp, marea majoritate a hotelierilor greci, 95%, se așteaptă la o scădere uriașă a semnificativă a veniturilor lor, în medie cu 56,3%. În total, studiul realizat de Institutul de cercetări în turism estimează că sectorul hotelier din Grecia va înregistra pierderi totale de 4,46 miliarde de euro în 2020, scrie Agerpres..

Peste 1,04 milioane de contracte de muncă au fost suspendate de la declararea stării de urgență CITEȘTE ȘI Peste 1,04 milioane de contracte de muncă au fost suspendate de la declararea stării de urgență

"Turismul este paralizat. Hotelurile trimit un semnal SOS", a declarat președintele Federației hotelierilor greci, Alexandros Vasilikos. Potrivit acestuia, va trece o perioadă lungă de timp până când industria turistică din Grecia va reveni la nivelul din 2019, un an în care un număr record de 33 de milioane de turiști au vizitat Grecia. "Operatorii de hoteluri trebuie să fie ajutați acum pentru a putea sta pe propriile lor picioare mâine", a mai spus Vasilikos.

Hotelierii cer să fie sprijiniți prin reduceri de taxe și credite cu dobânzi mici, estimând că nevoile lor imediate se ridică la 1,8 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism