Criza migranților: Polonia susține că Belarus a schimbat tactica

Criza migranților: Polonia susține că Belarus a schimbat tactica
scris 20 nov 2021

Belarus și-a schimbat tactica în criza cu Polonia, îndreptând acum grupuri mai mici de migranți către mai multe puncte de-a lungul graniței de est a UE, a declarat sâmbătă ministrul polonez al apărării.

 "Trebuie să ne pregătim pentru faptul că această problemă va dura luni de zile”, a declarat ministrul polonez Mariusz Blaszczak pentru postul de radio RMF FM, conform lefigaro.fr.

"Acum, migranții și serviciile din Belarus au adoptat o metodă puțin diferită... Grupuri mai mici de oameni încearcă să treacă granița prin multe locuri”, a spus el. La acestea s-au adăugat o mulțime de 200 de oameni înarmați cu pietre și gaze lacrimogene, atacuri dirijate "fără îndoială de serviciile din Belarus", potrivit ministrului.

Occidentul acuză Belarus că a creat în mod artificial criza prin aducerea de potențiali imigranți - mai ales din Orientul Mijlociu - și aducându-i la graniță, promițându-le trecerea ușoară în UE. Belarus a negat acuzația, acuzând în schimb UE că nu a primit migranți.

Ce nume sunt vehiculate în PSD pentru funcțiile de miniștri: Gabriela Firea, la Muncă, Vasile Dîncu, la Apărare, Alexandru Rafila, la Sănătate, Sorin Grindeanu, la Transporturi - surse CITEȘTE ȘI Ce nume sunt vehiculate în PSD pentru funcțiile de miniștri: Gabriela Firea, la Muncă, Vasile Dîncu, la Apărare, Alexandru Rafila, la Sănătate, Sorin Grindeanu, la Transporturi - surse

Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat vineri pentru BBC că este "absolut posibil" ca forțele sale să fi ajutat oamenii să intre în UE, dar a negat că ar fi orchestrat operațiunea. "Suntem slavi. Avem inimă. Trupele noastre știu că migranții merg în Germania... Poate i-a ajutat cineva ”, a spus el."Dar nu i-am invitat aici", a asigurat el.

Migranții - în majoritate kurzi irakieni - au abandonat totul acasă, cheltuind mii de dolari pentru a zbura în Belarus cu vize de turist, hotărâți să ajungă în UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
migranți
polonia