Croația a vândut, în premieră, titluri de stat cu randament negativ

Croația a vândut, în premieră, titluri de stat cu randament negativ
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 aug 2019

Ministerul croat de finanțe a atras 32 milioane de euro din vânzarea de certificate de trezorerie denominate în euro cu scadența la 12 luni și un randament de -0,05%. Este pentru prima oară când investitorii plătesc pentru a-și putea plasa banii în titlurile de stat croate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma atrasă a fost cu 8 milioane de euro sub cea vizată, însă interesul investitorilor a fost relativ ridicat, ministerul primind oferte pentru certificate denominate în euro în valoare de 50 milioane de euro.

“Pentru prima dată, am emis certificate de trezorerie cu un randament negativ. Cred că este și o informație bună pentru public”, a declarat ministrul croat de finanțe, Zdravko Marić, citat pe site-ul postului public de radio Vocea Croației.

UPDATE Premieră: Germania a vândut obligațiuni pe 30 de ani cu dobândă zero și randament negativ CITEȘTE ȘI UPDATE Premieră: Germania a vândut obligațiuni pe 30 de ani cu dobândă zero și randament negativ

Separat, ministerul a vândut certicate de trezorerie în moneda națională în valoare de 81 milioane de kuna (10,95 milioane euro), cu scandența la un an și un randament de 0,07%, ușor sub randamentul de 0,08% înregistrat la licitația anterioară pentru titluri cu o maturitate similară.

Ministerul își propusese să atragă 200 milioane de kuna la licitația pentru titlurile de stat în moneda națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
croatia
titluri de stat
randament negativ
datorie
imprumut