Rusia refuză acordarea de vize unor doi senatori americani, din cauza tensiunilor cu G7

Rusia refuză acordarea de vize unor doi senatori americani, din cauza tensiunilor cu G7

Chris Murphy

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Doi senatori americani, un republican și un democrat, au anunțat că Rusia a refuzat să le acorde vize de intrare în țară, pentru o vizită care ar fi urmat să aibă loc săptămna viitoare, pe fondul dezacordurilor de la Washington și în rândul țărilor aliate Statelor Unite dacă Rusia ar trebui reprimită în G7, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senatorul democrat american Chris Murphy a anunțat marți că Moscova a refuzat să îi acorde viză de intrare în țară, scrie News.ro.

Senatorul republican Ron Johnson a anunțat și el, luni, că solicitarea sa de viză i-a fost respinsă, gest pe care îl consideră un afront.

FOTO Rusia revine în industria auto de top CITEȘTE ȘI FOTO Rusia revine în industria auto de top

Murphy și Johnson sunt membri ai Comisiei pentru Relații Externe și au exercitat presiuni pentru sancționarea Rusiei. Un alt republican, senatorul Mike Lee, a obținut viză și intenționează să viziteze Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al acestuia.

Ambasada Rusiei la Washington a refuzat să comenteze.

Președintele Donald Trump a afirmat săptămâna trecută că ar fi potrivit ca Rusia să revină în Grupul celor mai dezvoltate șapte state ale lumii, declarând că președintele democrat Barack Obama a dorit ca Rusia să fie exclusă din G8, dar că el consideră că ar fi mult mai potrivit ca Rusia să fie inclusă.

Alte state din G7 au obiectat.

Murphy, membru al Comisiei pentru Relații Externe, a declarat că intenționa să viziteze Rusia în cadrul unei delegații a Congresului formată din democrați și republicani.

”În condițiile prăbușirii acordurilor privind controlul armamentului și a opoziției interne semnificative față de conducerea autoritară a lui Vladimir Putin, este un moment periculos pentru relația fragilă dintre țările noastre și este păcat că Rusia nu este interesată de dialog”, a afirmat Murphy într-un comunicat.

În ultimii ani, Rusia a respins în mod repetat vizele pentru parlamentari americani, în special în care celor care au exercitat presiuni pentru sancționarea Moscivei din cauza agresiunii față de Ucraina și a amestecului în alegerile americane.

Guvernul a adoptat un act normativ care facilitează promovarea în mediul online a României ca destinație turistică CITEȘTE ȘI Guvernul a adoptat un act normativ care facilitează promovarea în mediul online a României ca destinație turistică

Separat, un grup de senatori democrați au afirmat marți că i-au scris lui Trump, exprimându-și opoziția puternică față de reprimirea Rusiei în G7, din cauza invadării Crimeii.

Scrisoarea a fost semnată de senatorul Chuck Schumer, liderul democraților din Senat, precum și de Jack Reed, Bob Menendez și Mark Warner, principalii reprezentanți ai democraților în comisiile pentru Servicii Armate, Relații Externe și Informații din Senat.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vize