Croația vrea să intre în anticamera zonei euro în 2020

Croația vrea să intre în anticamera zonei euro în 2020
scris 31 oct 2018

Ministrul croat de Finanțe, Zdravko Maric, a declarat că țara sa ar putea să intre în ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb - n. r.) în 2020, ca un prim pas spre aderarea la zona euro, informează agenția Hina.

Mecanismul ERM-2 prevede că evoluția cursului de schimb al monedei unei țări candidate trebuie să rămână într-un interval de variație de plus/minus 15% față de un nivel central agreat, timp de doi ani înainte de adoptarea euro, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Apple lansează un nou iPad Pro: Fără buton Home, dar cu Face ID și USB-C. Noile modele vor fi disponibile și în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Apple lansează un nou iPad Pro: Fără buton Home, dar cu Face ID și USB-C. Noile modele vor fi disponibile și în România

Zdravko Maric a subliniat că dorința Guvernului croat este să adere la ERM II până în 2020, urmând ca în următorii doi ani să îndeplinească criteriile referitoare la cursul de schimb, prețuri, deficit și datorie publică.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
croatia
zona euro