Danone analizează opțiunile juridice după ce Moscova i-a naționalizat operațiunile din Rusia

Danone analizează opțiunile juridice după ce Moscova i-a naționalizat operațiunile din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

Producătorul francez de lactate Danone analizează opțiunile juridice după ce Moscova a anunțat că a naționalizat subsidiara Danone din Rusia, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit unui decret semnat duminică de președintele Rusiei, Vladimir Putin, participațiile deținute de investitorii străini la Danone Russia precum și cele deținute de producătorul danez de bere Carlsberg la o companie rusească producătoare de bere au fost puse "sub administrarea temporară" a agenției rusești care administrează proprietățile statului Rosimushchestvo.

Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat CITEȘTE ȘI Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat

Sursa citată de Reuters a dezvăluit că Danone va trimite o scrisoare Kremlinului și în paralel este în contact cu autoritățile franceze, inclusiv cu biroul președintelui Emmanuel Macron, scrie Agerpres.

Decizia Kremlinului scoate în evidență poziția vulnerabilă a producătorilor străini de bunuri de consum care mai au operațiuni în Rusia, dintre care unii au anunțat că intenționează să plece. Producătorul săpunului Dove, grupul Unilever și gigantul elvețian Nestle activează în continuare pe piața din Rusia, la fel ca și producătorul de țigări British American Tobacco, care încearcă să își vândă subsidiara rusească.

În luna octombrie a anului trecut, Danone anunța că va ceda controlul operațiunilor sale din Rusia. Cu toate acestea, sursa citată de Reuters a dezvăluit că grupul francez mai avea nevoie de câteva săptămâni pentru a ajunge la un acord de vânzare a subsidiarei din Rusia, carr regrupează 7.500 de angajați și 13 fabrici. Sursa a adăugat că, la fel ca toată lumea, Danone a aflat din presă vestea că operațiunile sale din Rusia vor fi naționalizate și a fost foarte surprinsă de această informație, în special având în vedere că grupul a inițiat un proces foarte organizat de ieșire de pe piața rusească. 

viewscnt
Afla mai multe despre
danone
rusia