Rusia preia controlul asupra subsidiarelor locale Danone și Carlsberg

Rusia preia controlul asupra subsidiarelor locale Danone și Carlsberg
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2023

Statul rus a preluat controlul asupra subsidiarei locale a grupului francez Danone, conform unui decret semnat de președintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De asemenea, conform decretului statul rus a preluat controlul asupra participației deținute de Carlsberg într-un producător local de bere, Baltika Breweries.

Turcia majorează taxele pe combustibili cu 200% CITEȘTE ȘI Turcia majorează taxele pe combustibili cu 200%

Astfel, participațiile deținute de firmele străine în Danone Rusia și Baltika Breweries sunt puse "sub conducerea temporară" a Rosimushchestvo, agenția federală care gestionează proprietățile guvernului, scrie Agerpres.

Decizia vine după ce în aprilie subsidiarele ruse ale Uniper (Germania) și Fortum (Finlanda) au fost puse sub controlul statului rus. Atunci, Kremlinul avertiza că ar putea sechestra și alte active occidentale, ca represalii la deciziile străine împotriva companiilor rusești.

Curând după invadarea Ucrainei de către Rusia, Danone, unul din cei mai mari producători mondiali de alimente, a informat că analizează toate opțiunile privind afacerile sale de pe piața rusă. În octombrie, Danone a anunțat că este în căutarea unui cumpărător pentru afacerea de produse lactate din Rusia, într-o tranzacție ce ar putea duce la pierderi de până la un miliard de euro.

În iunie, producătorul danez de bere Carlsberg a informat că a semnat un acord privind vânzarea afacerii sale din Rusia, în funcție de obținerea aprobărilor autorităților de reglementare.

Reprezentanții Danone și Carlsberg nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
danone
rusia