Două zile de restricții de acces în Ungaria pentru camioanele de peste 7,5 tone, începând de sâmbătă seară

Două zile de restricții de acces în Ungaria pentru camioanele de peste 7,5 tone, începând de sâmbătă seară
scris 28 apr 2018

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei începând de sâmbătă de la ora 23,00 și până duminică la ora 23,00, respectiv de luni până marți în același interval orar, au anunțat autoritățile ungare. Prelungirea interdicției care se aplică în mod obișnuit în weekend este legată de celebrarea Zilei Internaționale a Muncii.

Poliția de Frontieră Arad a anunțat, printr-un comunicat de presă, că începând de sâmbătă, de la ora 23,00 și până duminică, la ora 23,00 (ora României), dar și începând de luni, de la ora 23.00 și până marți, la ora 23.00, camioanele cu o capacitate de peste 7,5 tone nu vor putea trece frontiera în Ungaria. În intervale menționate, în Ungaria vor putea intra doar automarfarele cu animale vii și produse perisabile, scrie News.ro.

”Măsura este luată de către autoritățile din țara vecină ca urmare a faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internațională a Muncii. În perioada menționată, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate (de pe teritoriul României – n.r.), până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricții de circulație pe drumurile publice din Ungaria”, precizează Poliția de Frontieră Arad.

Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat servicii de transport aerian în valoare de 8,4 milioane de lei CITEȘTE ȘI Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat servicii de transport aerian în valoare de 8,4 milioane de lei

Pentru cele 24 de ore în care traficul greu va fi reluat (intervalul duminică ora 23.00 –  luni ora 23.00), autoritățile române au dispus măsuri pentru suplimentarea personalului și folosirea întregii capacități a punctelor de trecere a frontierei deschise pentru camioane.

În județul Arad, autoritățile se așteaptă la formarea de coloane de camioane pe DN 7, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I și pe autostrada pan-europeană, înainte de intrarea în PTF Nădlac II. Astfel, la ridicarea restricțiilor, autoritățile recomandă să fie folosite și alte vămi.

Ungaria interzice intrarea în țară a vehiculelor de mare tonaj de sâmbătă, de la ora 23.00 și până duminică, la ora 23.00 și în zilele libere legal.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
camioane
ungaria
restrictii