GTC, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din România, cumpără Mall of Sofia cu 90 de milioane euro

GTC, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din România, cumpără Mall of Sofia cu 90 de milioane euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 apr 2018

Dezvoltatorul imobiliar polone Global Trade Center (GTC), prezent și pe piața din România cu mai multe proiecte, cumpără, cu 90 de milioane de euro, compania bulgară Dorado 1, proprietarul centrului comercial Mall of Sofia, de la EEE 5.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

EEE 5 este deținută de compania de real-estate Europa Capital, parte a Rockefeller Group, și a cumpărat mall-ul situat în centrul capitalei bulgare în 2011.

Mall of Sofia are 23.700 de metri pătrați închiriabili retailerilor și 10.300 de metri pătrați de birouri.

Atrium European Real Estate vinde Militari Shopping Center, singura sa proprietate din România, pentru 95 mil. euro, una dintre cele mai mari tranzacții în domeniu CITEȘTE ȘI Atrium European Real Estate vinde Militari Shopping Center, singura sa proprietate din România, pentru 95 mil. euro, una dintre cele mai mari tranzacții în domeniu

Cumpărarea mall-ului din centrul Sofiei vine după ce, anul trecut, GTC a vândut două centre comerciale din orașele bulgărești Burgas și Stara Zagora pentru 62 de milioane de euro.

GTC este unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari de pe piața locală. Compania a dezvoltat în România o rețea de centre comerciale în provincie, dar toate au fost vândute în pierdere. GTC a mai dezvoltat și două ansambluri rezidențiale, FeliCity și Rose Garden, ambele în București. Proiectul Felicity a fost preluat de o subsidiară a Unicredit Bank, care a șters astfel datoria GTC.

SUA își temperează poziția față de Rusal; prețul aluminiului a scăzut puternic CITEȘTE ȘI SUA își temperează poziția față de Rusal; prețul aluminiului a scăzut puternic

În prezent, GTC deține în București 4 clădiri de birouri (City Gate, Premium Point, Premium Plaza și Cascade Office Building) cu o suprafață totală de 67.000 metri pătrați și cu o valoare de piață de aproape 196 milioane de euro.

Cel mai valoros activ al companiei este proiectul City Gate, de 47.000 metri pătrați, unde au sediul Rompetrol, Microsoft, E.On sau Telekom, acesta fiind evaluat la 147 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
gtc
real estate
mall
bulgaria
centru comercial
mall of sofia