Economia Rusiei se supraîncălzește, iar inflația anuală este în prezent de 5,9%

Economia Rusiei se supraîncălzește, iar inflația anuală este în prezent de 5,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2021

Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a declarat că economia Rusiei se supraîncălzește și că inflația anuală este în prezent de 5,9%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Dacă vom continua să creștem cheltuielile, ce vom obține? Supraîncălzire. Elementele supraîncălzirii sunt deja vizibile – inflația ridicată”, a spus Siluanov la Forumul Economic Internațional de la St. Petersburg.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Inflația prețurilor de consum a accelerat din nou în luna mai, de la 5,5% în aprilie. La începutul acestei săptămâni, guvernatorul băncii centrale, Elvira Nabiullina, a declarat pentru CNBC xă ”inflația accelerează” și că, spre deosebire de alte părți, inflația nu este conmsiderată a fi o problemă temporară, apărută odată cu redeschiderea economiilor și creșterea cererii de consum, scrie News.ro.

”În cazul nostru este diferit. Considerăm că presiunea inflaționistă din Rusia nu este tranzitorie, nu este temporară. Vedem mai mult factori persistenți, factori monetari, acesta este motivul pentru care am început să adoptăm o poziție neutră în ceea ce privește majorarea dobânzilor”, a declarat Nabiullina la CNBC.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Prim-adjunctul premierului rus, Andrei Belousov, a declarat vjoi, la forum, că ”cea mai mare dificultate pentru economia mondială va fi reprezentată de schimbările structurale. Deocamdată, nu potem anticipa exact cum vor arăta”.

Una dintre probleme, a spus Belousov, este ”valul inflaționist” care a lovit pe neașteptate economia mondială, el referindu-se la o creștere ”fără precedent” a prețurilor de consum în SUA și Europa.

Economia Rusiei este supusă unor sancțiuni internaționale după anexarea Crimeei în 2-14.

În 2020, economia rusă s-a contractat cu circa 3% din cauza pandemiei de coronavirus, consemnând cel mai grav declin din ultimii 11 ani.

Potrivit băncii centrale, PIB-ul va crește în acest an cu 3%-4%, dar Nabiullina consideră că ”multe vor depinde de situația în curs...de redresarea inegală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
economie