Elveția blochează livrări de armament ale Germaniei către Ucraina

Elveția blochează livrări de armament ale Germaniei către Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2022

Elveția, o țară neutră, a suspendat livrări de armament ale Germaniei către Ucraina, prinr-o blocare a re-exportării unor muniții de fabricație elvețiană folosite de vehicule de luptă de infanterie de tip Marder, pe care Kievul dorește să le obțină, dezvăluie cotidianul elvețian SonntagsZeitung, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citidianul elvețian face această dezvăluire în contextul în care cancelarul german Olaf Scholz este tot mai aspru criticat din cauza incapacității Guvernului german de a livra armament greu Ucrainei, cu scopul de a o ajuta să respingă atacuri ale Rusiei, în timp ce alți aliați din Occident își intensifică expedierile, arată news.ro.

La finele lunii februarie, Elveția anunța că renunță la neutralitatea tradițională și prezenta sancțiuni împotriva Rusiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Vehiculul de luptă de infanterie de tip Marder, produs de către armurierul german Rheinmetall, folosește muniție fabricată în Elveția, precizează SonntagsZeitung.

Elveția limitează re-exportarea acestui material de război către zone de conflict.

Ziarul citează un purtător de cuvânt al Secretariatului de Stat elvețian însărcinat cu Economia (SECO) care declară că a primit două cereri ale Germaniei privind transferul în Ucraina a muniției pe care a obținut-o de la Elveția.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

”Cele două cereri ale Germaniei au primit un răspuns negativ, având în vedere neutralitatea elvețiană și criteriile respungerii obligatorii prevăzute de legislația cu privire la materialul de război”, precizează acest purtător de cuvânt.

Elveția s-a distanțat de practici din trecut și a adoptat sancțiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE) Rusiei, pentru a o pedepsi pentru că a invadat Ucraina la 24 februarie.

Însă a subliniat că neutralitatea sa nu-i permite să furnizeze armament în zone de conflict.

Elveția a respins, în martie, cereri de armament ale Polonei în vederea ajutării Ucrainei vecine.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
rusia