Energia regenerabilă a acoperit pe deplin cererea de energie electrică a Greciei timp de câteva ore, săptămâna trecută

Energia regenerabilă a acoperit pe deplin cererea de energie electrică a Greciei timp de câteva ore, săptămâna trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Generarea de energie din surse regenerabile a acoperit pe deplin cererea de energie electrică a Greciei timp de câteva ore săptămâna trecută, pentru prima dată în istoria sistemului electric al țării, a declarat operatorul independent de transport de energie IPTO, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IPTO a declarat luni că sursele regenerabile au reprezentat 100% din generarea de energie pentru cel puțin cinci ore vinerea trecută, atingând un record de 3.106 megawați oră la  ora 08:00 GMT, scrie News.ro.

Belarusul și Rusia urmează să formeze un grup militar comun, anunță Lukașenko, care acuză Ucraina de pregătirea unui atac împotriva Belarusului CITEȘTE ȘI Belarusul și Rusia urmează să formeze un grup militar comun, anunță Lukașenko, care acuză Ucraina de pregătirea unui atac împotriva Belarusului

Ca și alte țări europene, Grecia și-a redus dependența de gazele rusești, în urma războiului din Ucraina, prin creșterea importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL).

De asemenea, a stimulat exploatarea cărbunelui, amânându-și planul de decarbonizare.

Ponderea energiei regenerabile grecești, formată din energie solară, eoliană și hidroenergetică, a fost de 46% din mixul energetic al țării în cele opt luni până în august anul acesta, în creștere de la 42% în aceeași perioadă din 2021, potrivit institutulu ide cercetare The Green Tank din Grecia

”Record de optimism pentru tranziția țării către energie curată, eliminarea combustibililor fosili și asigurarea suficienței noastre energetice”, a scris Green Tank pe Twitter.

Grecia își propune să atragă aproximativ 30 de miliarde de euro, sub formă de fonduri europene și investiții private, pentru a-și moderniza rețeaua electrică și a-și mări de peste două ori capacitatea sa de energie verde, pentru a reprezenta cel puțin 70% din mixul său energetic până în 2030.

Țara planifică să aibă o capacitate instalată de energie regenerabilă de 25 de gigawați, în creștere de la aproximativ 10 gigawați acum, dar analiștii spun că Atena ar putea atinge această țintă mai devreme.

IPTO a investit în extinderea rețelei electrice a țării pentru a mări capacitatea de energie și pentru a facilita dezvoltarea energiei solare, eoliene și hidroelectrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
energie