Erdogan dorește o relație economică și politică mai apropiată cu Germania

Erdogan dorește o relație economică și politică mai apropiată cu Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2018

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a comunicat că va lucra pentru a îmbunătăți relațiile economice și politice cu Germania, în timpul unei vizite la Berlin din septembrie, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Prioritatea în vizita mea din Germania va fi să lăsăm în urmă perioada din ultimii ani din relațiile noastre”, a declarat Erdogan, care va călători mai întâi în SUA pentru o întâlnire ONU, înainte să se îndrepte către Germania, acolo unde va sta între 27 și 29 septembrie, scrie News.ro.

„De asemenea, vor exista pași pentru a ne întări legăturile economice pentru beneficii de ambele părți”, a adăugat președintele turc.

Un cetățean român, între cei 12 membri ai echipajului de pe o navă elvețiană răpiți pe coasta Nigeriei CITEȘTE ȘI Un cetățean român, între cei 12 membri ai echipajului de pe o navă elvețiană răpiți pe coasta Nigeriei

Relațiile dintre Germania și Turcia s-au deteriorat după ce Erdogan a trimis la închisoare zeci de mii de persoane, printre care și cetățeni germani, ca urmare a unei tentative de lovitură de stat din 2016. Relațiile s-au detensionat parțial în ultimele luni după ce Turcia a eliberat un jurnalist germano-turc și a permis unui alt cetățean german să părăsească țara.

Olaf Scholz, ministrul Finanțelor din Germania, a declarat după întâlnirea cu omologul său turc că Erdogan nu va cere ajutor financiar atunci când se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel. Germania găzduiește trei milioane de cetățeni turci, majoritatea dintre ei având dublă cetățenie. Oficialii germani doresc, de asemenea, îmbunătățirea relațiilor din acest motiv, în ciuda problemelor cu drepturile omului din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
germania