Erste se extinde în Ungaria. Proprietarul BCR cumpără subsidiara Commerzbank

Erste se extinde în Ungaria. Proprietarul BCR cumpără subsidiara Commerzbank
scris 17 dec 2021

Grupul bancar austriac Erste Group Bank se extinde în Ungaria prin achiziția subsidiarei rivalului german Commerzbank, mutare prin care își consolidează poziția pe segmentul de corporate banking în țara vecină.

Proprietarul BCR va prelua 100% din acțiunile Commerzbank Zrt., inclusiv portofoliul de clienți și clădirea sediului central al băncii din Budapesta.

"Venind pe fondul achiziționării brokerului online maghiar Random Capital la începutul acestui an, această nouă achiziție marchează un nou pas în urmărirea unei strategii de creștere țintită în Europa Centrală și de Est", spune Bernd Spalt, director general Erste Group.

GRAFICE Dobânzile la care se împrumută statul scad după multe luni de creștere continuă CITEȘTE ȘI GRAFICE Dobânzile la care se împrumută statul scad după multe luni de creștere continuă

Fondată la Budapesta în 1993, Commerzbank Zrt. deservește IMM-uri și corporații din Ungaria, precum și clienți internaționali. Banca obține marea majoritate a veniturilor din activitățile de creditare și finanțare comercială și cele valutare, având sucursale în Győr, Kecskemét and Miskolc.

Grupul Erste a intrat pe piața maghiară în 1997, în prezent operând o rețea de peste 110 sucursale și aproape 400 de ATM-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste group bank
commerzbank ungaria
erste ungaria
achizitie
preluare