FMI aprobă eliberarea unei tranșe de împrumut de 20 milioane de dolari pentru Republica Moldova

FMI aprobă eliberarea unei tranșe de împrumut de 20 milioane de dolari pentru Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2020

Consiliul Directorilor Executivi ai Fondului Monetar Internațional a aprobat joi eliberarea unei tranșe de împrumut în valoare de 14,4 milioane DST (drepturi speciale de tragere), aproximativ 20 milioane de dolari SUA, după ce a discutat și aprobat raportul echipei de experți ai FMI care a efectuat o vizită la Chișinău la începutul lunii februarie, informează un comunicat de presă al instituției financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Autoritățile moldovene au finalizat cu succes programul pe trei ani convenit cu Fondul în pofida unui mediu politic dificil. Un obiectiv cheie atins a fost restabilirea sectorului bancar, care, împreună cu alte reforme, a ajutat la consolidarea stabilității macroeconomice și financiare", a declarat director adjunct al FMI, Mitsuhiro Furusawa, scrie Agerpres.

Android Auto ajunge pe motociclete CITEȘTE ȘI Android Auto ajunge pe motociclete

În luna noiembrie 2016, FMI și Republica Moldova au convenit un program pe trei ani în valoare de 178,7 milioane de dolari, după ce negocierile au fost întrerupte de scandalul de corupție în valoare de un miliard de dolari care a aruncat țară în criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
fmi