Oligarhii și oficialii ruși ar avea peste 200 de miliarde de dolari în conturi secrete la băncile elvețiene

Oligarhii și oficialii ruși ar avea peste 200 de miliarde de dolari în conturi secrete la băncile elvețiene
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Până la 213 miliarde de dolari sunt depozitați de către oligarhi și oficiali ruși în conturi secrete din Elveția, potrivit unei estimări făcute de asociația instituțiilor bancare din această țară, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Asociația Bancherilor Elvețieni (SBA) estimează că băncile din țara cantoanelor păstrează între 150 de miliarde și 200 de miliarde de franci elvețieni (aproximativ 213 miliarde de dolari) ale unor clienți din Rusia în conturi offshore, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Dan Suciu, BNR: Plafonarea prețurilor la energie va avea un impact uriaș asupra inflației. Așteptăm decizii! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Dan Suciu, BNR: Plafonarea prețurilor la energie va avea un impact uriaș asupra inflației. Așteptăm decizii!

Suma este mult mai mare decât cea raportată de băncile elvețiene în bilanțurile lor, arătând amploarea afacerilor derulate de acestea cu clienți din Rusia.

Dezvăluirea făcută de SBA este una rară pentru Elveția, țară cunoscută pentru tenacitatea cu care apără secretul bancar și opoziția față de cererile de transparență.

Anunțul vine în contextul în care guvernul elvețian a anunțat că se va alinia și va aplica toate sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei în urma invadării Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
banci
bani