FOTO Cât îi costă pe bărbații încorporabili din Ucraina să scape ilegal de război

FOTO Cât îi costă pe bărbații încorporabili din Ucraina să scape ilegal de război

Sursă foto: SBU

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2023

Serviciul de Securitate (SBU) al Ucrainei a anunțat că a reușit să blocheze 4 scheme infracționale regionale prin care bărbați ucraineni ale căror vârste îi făceau eligibili pentru a fi încorporați în armată erau ajutați contra cost să scape ilegal de mobilizare și să părăsească țara vecină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea marțială impusă de autoritățile de la Kiev după agresiunea militară a Rusiei le interzice persoanelor de sex masculin cu vârste între 18 și 60 de ani să plece din Ucraina.

Raiffeisen a făcut un profit mai mare în Rusia în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Raiffeisen a făcut un profit mai mare în Rusia în prima jumătate a anului

Filierele destrucurate de SBU întocmeau și vindeau documente false, cu care cumpărătorii ieșeau din Ucraina fără a fi opriți la graniță.

De exemplu, în regiunile Kiev și Lvov, persoane cu relații în ONG-uri vindeau acte ce demonstrau calitatea falsă de voluntar, mai precis de șofer de vehicule de transport de ajutoare umanitare, statut ce permite trecerea frontierei indiferent de vârstă.

EXCLUSIV Guvernul renunță la majorarea impozitului pe dividende, TVA 5% nu dispare, crește taxarea la bursă. Se vrea impozit mare pe mașini de lux și, încă, acciză pe produse cu zahăr. Draftul de ieri - schimbat, altă taxă la case CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul renunță la majorarea impozitului pe dividende, TVA 5% nu dispare, crește taxarea la bursă. Se vrea impozit mare pe mașini de lux și, încă, acciză pe produse cu zahăr. Draftul de ieri - schimbat, altă taxă la case

În regiunea Rivne, suspecții reținuți de SBU ofereau pe bani atestate false de șoferi profesioniști de marfă pentru transporturi de import-export în relație cu țări din Uniunea Europeană.

Potrivit sursei citate, documentele false costau între 2.500 și 5.000 de dolari, în funcție de domiciliul clienților și de urgența cu care aceștia doreau să li se rezolve problema.

ULTIMA ORĂ SUA limitează vizele pentru unii cetățeni maghiari. Sunt afectați și o parte dintre români CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SUA limitează vizele pentru unii cetățeni maghiari. Sunt afectați și o parte dintre români

Un caz mai complex a fost descoperit în regiunea Poltava, unde un militar angajat la centrul teritorial de recrutare din orașul Mirgorod a fost prins în flagrant în timp ce înmâna unui agent sub acoperire al SBU, ce se pretindea client, documente false de scutire propriu-zisă de serviciul militar.

Grupul infracțional condus de acesta reușea să obțină pentru doritori certificate de ″inapt pentru încorporare″ de la comisiile medicale militare din regiune, pe bază de diagnostice fictive, iar ulterior – ștergerea completă a persoanelor respective din evidențele militare. Prețul era de 6.000 de dolari

SURPRIZĂ Dacia se gândește la un model electric mai mic decât Spring, care poate fi condus de la vârsta de 16 ani CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Dacia se gândește la un model electric mai mic decât Spring, care poate fi condus de la vârsta de 16 ani

Datele prezentate de Serviciul de Stat pentru Protecția Graniței al Ucrainei în prima parte a anului 2023 arată că, doar anul trecut, circa 12.000 de persoane au încercat să iasă ilegal din țară.

Potrivit estimărilor oficiale ale Guvernului Statelor Unite, principalul aliat al Kievului, de la startul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și până pe 21 mai 2023, în conflict și-au pierdut viața circa 20.000 de militari ucraineni, alți 130.000 fiind răniți.

viewscnt
Afla mai multe despre
război rusia ucraina
legea marțială ucraina
încorporare armată ucraina
dezertori ucraina